2011. március 19., szombat

Új feladat - New project

A nemezelés egy ősi technika, jómagam még csak ismerkedem vele. És mivel a fejem ruhákkal van tele, persze azt próbálgatom, hogy kelmét ill. ruhákat hogyan lehet létrehozni nemezből. 
Most egy egészen konkrét oka is van ennek a nemezelésnek, mégpedig az, hogy jelmezeket tervezek ill.készítek egy iskolai színjátszó csoportnak. Barokk darabhoz, egy kicsit barokkos hangulatban, de vegyítve a mai öltözködés elemeivel. Alap a farmer.
A darabban szerepel egy szolga, amolyan rendetlen fickó és nyilván "alsóbb néposztályból" való. Ő egy teával megfestett rojtos szélű inget kap, egy kis dolmánnyal. Nos ez a dolmány készül nemezből. Azt a hatást szeretném elérni, mintha nagyon elnyűtt bőr vagy posztó lenne az anyaga. Ezért két vékony réteg gyapjú közé nemezeltem egy fényes felületű műselymet. Nagyon viccesen néz ki, ahogyan a fényes felület elősejlik a gyapjúszálak alól. Persze szabni fogom az anyagot. 
Íme egy képes összeállítás a nemezelés folyamatáról.



Now I design and make  costumes for a school drama group. This is a donation for my children's school. One of the costumes will be a felted dolman. This is a baroque play, so costumes will have a little baroque mood. But the basic pieces will be jeans.
On the pictures you can follow the phases of felt making.
This felted dolman belongs to a servant. I want this piece to show like a very well-worn leather or cloth.

1 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails